استرسبیماری‌های مغز و اعصاب

استرس بر روده شما تأثیر می گذارد؛ این ۴ نکته می تواند کمک کند

امتیازی که به این مقاله می دهید چند ستاره است؟
[کل: ۳ میانگین: ۵]
 
آخرین باری که وقتی را به خود اختصاص دادید چه زمانی بود، به خصوص آخرین باری که به بررسی سطح استرس خود پرداختید؟ 

عامل استرس زا (stressor) مهم نیست، آنچه مهم است این است که تأثیر استرس بر سلامت و رفاه خود را در نظر بگیرید. به هر حال، استرس بیش از حد می‌تواند عوارض روحی و جسمی (mental and physical toll) بر بدن شما وارد کند – این شامل تخریب روده (gut) و اختلال در فرایند گوارش (digestion) شما می‌شود.

تاثیر استرس بر روده شما بستگی به مدت زمانی دارد که استرس را تجربه می کنید:

  • استرس کوتاه مدت (Short-term stress). می‌تواند باعث از دست دادن اشتها و کند شدن هضم و گوارش غذا شود.
  • استرس طولانی مدت (Long-term stress). می‌تواند باعث ایجاد مشکلات گوارشی (Gastrointestinal :GI) مانند یبوست (constipation)، اسهال (diarrhea)، سوء هاضمه (indigestion) یا ناراحتی معده (upset stomach) شود.
  • استرس مزمن (Chronic stress). در مدت زمان طولانی ممکن است منجر به مشکلات جدی‌تری مانند سندرم روده تحریک پذیر (irritable bowel syndrome) و سایر اختلالات دستگاه گوارش (GI disorders) شود.

یکی از کلیدهای هضم بهتر، مدیریت منظم استرس (regular stress management) است. کاهش استرس می تواند التهاب روده (inflammation in the gut) را کاهش دهد، ناراحتی گوارشی را کاهش دهد و شما را تغذیه کند، زیرا بدن شما می‌تواند بر جذب مواد مغذی مورد نیاز تمرکز کند.

اگر متوجه شدید که سطح استرس شما بر هضم شما تأثیر می گذارد، در زیر چهار نکته را برای کمک به بهبود روده خود خواهید یافت. 

یوگا تمرین کنید

برای تقویت و حمایت از هضم غذا، مطمئن شوید که فعالیت بدنی کافی را به طور مداوم انجام می دهید، مانند پیاده روی و دویدن.

ورزش هایی مانند هاتا یا آیینگار یوگا که بر روی هم ترازی و وضعیت بدن تمرکز دارند، ممکن است علائم گوارشی را کاهش داده و نتایج استرس را بهبود بخشند.

مدیتیشن ذهن آگاهی را امتحان کنید

تحقیق علمی نشان می‌دهد که یک تمرین مدیتیشن ذهن آگاهی و تمرکزی (mindful meditation)، که در آن آگاهی بیشتری از زندگی روزمره خود ایجاد می کنید، ممکن است کمک کند.

مدیتیشن همراه با تکنیک‌های تنفس عمیق ممکن است التهاب را که نشانگر استرس در بدن است کاهش دهد. به نوبه خود، این ممکن است فشار بیش از حد سیستم گوارشی را تسکین دهد.

قبل از وعده غذایی بعدی، سعی کنید بلافاصله به دور از حواس پرتی بنشینید و ۲ تا ۴ دور نفس عمیق بکشید. نفس کشیدن برای ۴ شمارش، نگه داشتن برای ۴ و بازدم برای ۴ شمارش.

این کار را هر بار که برای لذت بردن از یک وعده غذایی می نشینید انجام دهید تا به بدن خود کمک کنید تا استراحت کند و برای هضم آماده شود (یعنی حالت استراحت و هضم).

پری بیوتیک و پروبیوتیک بخورید

وقتی نوبت به رژیم غذایی شما می رسد، به سراغ غذاهایی بروید که باکتری های خوب روده (good gut bacteria) را تقویت می‌کنند، مانند پری بیوتیک ها (prebiotics) و پروبیوتیک ها (probiotics).

میوه ها و سبزیجات حاوی اینولین مانند مارچوبه، موز، سیر و پیاز حاوی پری بیوتیک هستند. غذاهای تخمیر شده مانند کفیر، کیمچی، کومبوجا، ناتو، کلم ترش، تمپه و ماست همگی حاوی پروبیوتیک هستند.

پری‌بیوتیک‌ها و پروبیوتیک‌ها می‌توانند ترکیب باکتری‌ها را در میکروبیوم روده تغییر دهند و محیط ایده‌آلی را برای رشد بیشتر باکتری‌های خوب و حمایت از هضم ایجاد کنند.

عادت سیگار کشیدن را کنار بگذارید

اگر زمانی که سطح استرس شما در حال افزایش است به سیگار کشیدن دست می کشید، وقت آن است که در این تکنیک مقابله ای تجدید نظر کنید.

بیماری قلبی و بیماری های تنفسی معمولاً با سیگار کشیدن مرتبط هستند، اما تحقیقات همچنین نشان می دهد که این عادت بد می تواند بر سیستم گوارش شما نیز تأثیر بگذارد.

سیگار کشیدن می تواند خطر ابتلا به زخم معده، بیماری های گوارشی و سرطان های مرتبط را افزایش دهد. اگر سیگار می‌کشید، برنامه‌ریزی کنید و با پزشک یا پزشک خود مشورت کنید تا به شما کمک کند سیگار را ترک کنید یا کاملاً ترک کنید.


McKel Hill، MS، RD، بنیانگذار Nutrition Stripped است، یک وب سایت زندگی سالم که به بهینه سازی رفاه زنان در سراسر جهان از طریق دستور العمل ها، توصیه های تغذیه، تناسب اندام و موارد دیگر اختصاص یافته است. کتاب آشپزی او، “Nutrition Stripped” یکی از پرفروش ترین کتاب های ملی بود و او در مجله تناسب اندام و مجله سلامت زنان به نمایش درآمد.


منابع

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
بله
تقریبا
خیر
منبع
www.healthline.com

داریوش طاهری

اولیــــــن نیستیــم ولی امیـــــد اســــت بهتـــرین باشیـــــم...!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا