آلزایمربیماری‌های مغز و اعصابدمانس

یک کم شنوایی جزئی در حال حاضر می‌تواند به معنای خطر جدی زوال عقل باشد

امتیازی که به این مقاله می دهید چند ستاره است؟
[کل: ۱ میانگین: ۵]

زمان آن رسیده که پخش موسیقی از طریق هدفون خود را متوقف کنید. بله، حتی آن آهنگی که وقتی در باشگاه می‌دوید، شما را کاملاً هیجان‌زده می‌کند.

و به بچه‌هایتان اجازه می‌دهید هنگام بازی‌های ویدیویی صدا را افزایش دهند؟ این هم خوب نیست

چرا؟ زیرا حتی مقدار کمی از کم شنوایی – چیزی که ممکن است حتی از آن آگاه نباشید – به مغز شما آسیب می رساند و می تواند درهای بعدی را برای زوال عقل باز کند.

صبر کن… چی؟

به تازگی، دکتر یون اس. لی، استادیار علوم گفتار و شنوایی در دانشگاه ایالتی اوهایو، تصمیم گرفت نحوه واکنش مغز به جملات پیچیده و ساده را مطالعه کند. او و تیمش شرکت کنندگانی را بین ۱۸ تا ۴۱ سال انتخاب کردند. اما هنگامی که آنها شنوایی همه را برای آماده شدن برای مطالعه آزمایش کردند، متوجه شدند کسانی که حتی اندک از دست داده بودند. از شنوایی خود را از دست داده بودند، فعالیت غیرعادی در قشر پیشانی راست خود داشتند. این در تست های عملکردی MRI قابل توجه بود، که فعالیت مغز را با تشخیص تغییرات در جریان خون اندازه گیری می کند.

در افراد جوان سالم، سمت چپ مغز زبان را پردازش می کند. طرف راست واقعاً تا حدود ۵۰ سالگی شروع به کار نمی کند. لی خاطرنشان کرد: «این یک مکانیسم عاقلانه است تا جایی که تکامل پیش می رود. مغز یک جوان بهینه شده است. این منابع را تا زمانی که واقعاً به آنها نیاز داشته باشید حفظ می کند. تا آن زمان، [سمت راست مغز] مانند خودرویی است که در حال بیکاری است.»

این که هر دو طرف مغز شما زودتر از حد انتظار کار کند، یک مزیت نیست.

لی گفت: «افراد مبتلا به کم شنوایی ممکن است آنقدر برای گوش دادن تلاش کنند که منابع شناختی خود را که در غیر این صورت می تواند برای حافظه و توجه مورد استفاده قرار گیرد، تخلیه کنند.»

در نتیجه، این می‌تواند منجر به مشکلات شناختی در آینده در زندگی شود. لی گفت: در واقع، “افرادی که کم شنوایی خفیف دارند دو برابر بیشتر در معرض ابتلا به زوال عقل هستند.”

چگونه (نه) شنوایی بر مغز شما تأثیر می‌گذارد

تئوری ها در مورد چگونگی ارتباط کم شنوایی و زوال عقل فراوان است. آیا علت مشترکی وجود دارد؟ وقتی مغز شما شروع به لغزش می کند، آیا شنوایی شما به دنبال آن می آید؟

ارتباط ممکن است در نحوه انتقال اطلاعاتی که می شنوید و توسط مغز شما پردازش می شود، باشد. دکتر آنا اچ. کیم، مدیر تحقیقات گوش و حلق و بینی در بخش جراحی گوش و حلق و بینی در مرکز پزشکی هربرت و فلورانس ایروینگ دانشگاه کلمبیا در شهر نیویورک، توضیح داد: “به نظر می رسد که اختلال در تنظیم طولانی مدت این رابطه منجر به زوال عقل شود.”

مطالعات تصویربرداری اخیر در مورد کم شنوایی مرتبط با افزایش سن شروع به روشن کردن این موضوع کرده است که چگونه مغز شما در تلاش است تا زمانی که ورودی شنیداری زیادی را دریافت نمی کند، جبران کند.

کیم توضیح داد: “تخریب دستگاه شنوایی محیطی در طول زمان باعث کاهش ورودی به مراکز شنوایی اولیه مغز می شود.”

با گذشت زمان، کم شنوایی می تواند مراکز شنوایی اولیه در مغز را ضعیف کند. کیم گفت: «این یک چرخه معیوب از کاهش ظرفیت شنوایی، بدتر شدن عملکرد اجرایی و افزایش خطر زوال عقل ایجاد می کند.» 

بسیاری از سالمندان مبتلا به کم شنوایی نیز هنگامی که سر و صدای پس زمینه ارتباط را دشوار می کند، از نظر اجتماعی کنار می روند، به این معنی که زمان کمتری را با خانواده و دوستان می گذرانند.

کیم خاطرنشان کرد: انزوای اجتماعی و تنهایی با پیامدهای نامطلوب سلامت جسمی و روانی متعددی از جمله زوال عقل مرتبط است.

چیزی که هنوز مشخص نیست این است که آیا سمعک می تواند با هر آسیب شناختی پس از انجام آن مقابله کند یا خیر.

حالا این را بشنوید: چه کاری می‌توانید انجام دهید

بنابراین، برای محافظت از شنوایی خود – و همچنین فرزندتان – چه کاری می‌توانید انجام دهید؟ در واقع، بسیار کمی.

برای کودکان، ۶۰ درصد کاهش شنوایی قابل پیشگیری است کارشناسان این نظریه را به همان اندازه که ۳۵ درصد از تمام موارد زوال عقل نیز می توان اجتناب کرد. اینجاست که باید شروع کرد.

صداهای گوش دادن مناسب برای کودکان خود را مدل کنید

دکتر اس. دانیل گنجیان، متخصص اطفال در مرکز بهداشت پراویدنس سنت جان در سانتا مونیکا، کالیفرنیا، گفت: هنگام استفاده از هر وسیله الکترونیکی، “کمترین صدایی را انتخاب کنید که هنوز هم می توانید گوش کنید و کلمات را بشنوید .” به عنوان یک قانون کلی، اگر دیگران می توانند صداهایی را که از هدفون شما می آید بشنوند، خیلی بلند است.

برای کنسرت ها گوش گیر ببرید

شما نمی خواهید بچه هایتان (یا خودتان) را از یک کنسرت زنده محروم کنید، پس از گوش گیر استفاده کنید. طبق گفته اداره ایمنی و بهداشت شغلی، قرار گرفتن در معرض صدای بالاتر از ۱۰۰ دسی بل برای بیش از ۱۵ دقیقه توصیه نمی شود. کیم خاطرنشان کرد: کنسرت های راک با صدای بلند ۱۲۰ دسی بل دارند.

مراقب علائم عفونت باشید

عفونت گوش میانی شایع ترین علت کم شنوایی در کودکان است. بر اساس گزارش انجمن گفتار-زبان-شنوایی آمریکا، ۷۵ درصد از کودکان حداقل یک مورد را قبل از ۳ سالگی تجربه می کنند. هنگامی که عفونت گوش عود می‌کند، می تواند به پرده گوش، استخوان ها یا عصب شنوایی آسیب برساند و ممکن است منجر به از دست دادن دائمی شنوایی شود.

مراقب کشیدن یا خاراندن گوش، خستگی، تحریک پذیری و عدم توجه باشید. کودکان بزرگتر مبتلا به کم شنوایی ممکن است کلمات شما را اشتباه متوجه شوند یا صدای تلویزیون را به طور مداوم افزایش دهند. در صورت مشاهده علائم با پزشک خود تماس بگیرید. کیم گفت: “عفونت های گوش باید به سرعت درمان شوند.”

تاریخچه پزشکی خود را بدانید

آیا کم شنوایی زودرس در شجره نامه خود دارید؟ کیم توصیه کرد: «برای جلوگیری از قرار گرفتن در معرض سر و صدا بیشتر مراقب باشید.» “یک مولفه ژنتیکی در کم شنوایی زودرس و استعداد ابتلا به کم شنوایی ناشی از سر و صدا وجود دارد.”

با واکسن ها به روز باشید

بسیاری از واکسن‌هایی که پزشک کودک شما توصیه می‌کند از بیماری‌هایی مانند سرخک، آبله مرغان و اوریون که می‌تواند باعث کاهش شنوایی شود، جلوگیری می‌کند.

یک محیط خانه آرام ایجاد کنید

وقتی تماشا نمی کنید تلویزیون خود را خاموش کنید. رادیو و کامپیوتر هم همینطور. در یک منطقه پر سر و صدا زندگی می کنید؟ درها و پنجره ها را ببندید تا آلودگی صوتی بیرون را خفه کنید. از جاذب امواج صوتی نیز به خوبی استفاده کنید. فکر کنید: مبلمان نرم مانند فرش، مبل، کوسن و پرده. گنجیان گفت: «سکوت برای شنیدن تو طلاست.

هنگام ورزش ایمن باشید

گنجیان گفت: «هنگام ورزش، مانند دوچرخه سواری، بازی هاکی یا فوتبال، یا اسکیت بورد، از روسری محافظ استفاده کنید. افتادن یا ضربه شدید به کناره سر می تواند برای سوراخ شدن پرده گوش کافی باشد.» 

سواب های پنبه ای را رها کنید

فرو کردن گوش پاک کن (Q-tip) در گوش خود یا فرزندتان، ممکن است به طور تصادفی به پرده گوش آسیب برساند. شما نیازی به پاک کردن جرم گوش ندارید. گوش های شما در واقع خود تمیز می شوند. اگر فکر می کنید فرزندتان مقدار بیش از حد آن را دارد، با پزشک خانواده خود صحبت کنید.


 

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
بله
تقریبا
خیر
منبع
www.healthline.com

داریوش طاهری

اولیــــــن نیستیــم ولی امیـــــد اســــت بهتـــرین باشیـــــم...!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا