افسردگیبیماری‌های مغز و اعصاب

۹ افسانه و باور غلط در مورد افسردگی؛ آشنایی با واقعیت‌ها

امتیازی که به این مقاله می دهید چند ستاره است؟
[کل: ۰ میانگین: ۰]

افسردگی (Depression) یکی از علل اصلی بیماری در سراسر جهان است. با این وجود، بسیاری از افسانه‌ها و باورهای غلط در مورد آن همچنان وجود دارد. افرادی که افسردگی را تجربه می‌کنند، اغلب به دلیل انگی که به اختلالات سلامت روان مرتبط است، با تعصب مواجه می شوند. برای کمک به مبارزه با این تعصب و انگ، یادگیری حقایق در مورد افسردگی مهم است.

با برخی از افسانه‌ها و باورهای غلط رایج درباره افسردگی و همچنین واقعیت های این بیماری آشنا شوید.

“افسردگی یک بیماری واقعی نیست”

بسیاری از مردم به اشتباه بر این باورند که افسردگی صرفاً غم و اندوه یا حتی ضعف شخصیت است. اما در واقع افسردگی یک اختلال پیچیده سلامت روان است. منشأ اجتماعی، روانی و بیولوژیکی دارد و به طرق مختلف قابل درمان است.

اگر فکر می کنید ممکن است افسردگی را تجربه کنید، آن را به صورت عادی ننویسید. در عوض، با پزشک خود صحبت کنید. آنها می توانند به شما کمک کنند تا حمایت لازم را برای مدیریت شرایط خود دریافت کنید.

“داروهای ضد افسردگی همیشه افسردگی را درمان می‌کند”

افسردگی قابل درمان است. در میان مداخلات دیگر، پزشک ممکن است داروهای ضد افسردگی را تجویز کند. این داروها شیمی مغز شما را تغییر می دهند. آنها می توانند به حل مسائل ریشه ای بیولوژیکی که ممکن است به وضعیت شما کمک کنند کمک کنند.

اما برای بسیاری از افراد، داروهای ضد افسردگی به تنهایی کافی نیستند. پزشک شما همچنین ممکن است روان درمانی یا گفتگو درمانی را توصیه کند. ترکیب داروها با گفتار درمانی یک استراتژی درمانی رایج است.

“شما می‌توانید به سادگی “از آن خارج شوید””

هیچ کس افسرده بودن را انتخاب نمی کند. برخی از مردم به اشتباه معتقدند که زمانی اتفاق می افتد که به خود اجازه می دهید در غم یا اندوه خود غوطه ور شوید. آنها ممکن است فکر کنند با افکار مثبت یا تغییر نگرش می توان آن را درمان کرد.

در حقیقت، افسردگی نشانه ترحم به خود، ضعف یا تنبلی نیست. این یک وضعیت پزشکی است که در آن شیمی، عملکرد و ساختار مغز شما تحت تأثیر عوامل محیطی یا بیولوژیکی قرار می‌گیرد. اگر مشکوک هستید که آن را تجربه می کنید، با پزشک خود قرار ملاقات بگذارید.

“این به دلیل یک موقعیت غم انگیز اتفاق می‌افتد”

همه گاهی اوقات افکار غم انگیز یا ناراحتی را تجربه می کنند. به عنوان مثال، ممکن است پس از مرگ یکی از عزیزان یا پایان یک رابطه احساس ناراحتی کنید. چنین رویدادهایی می توانند خطر ابتلا به افسردگی را افزایش دهند. اما افسردگی همیشه ناشی از یک اتفاق منفی نیست.

افسردگی می تواند باعث دوره های غیر قابل توضیح ناامیدی، غمگینی و بی حالی شود. همچنین ممکن است تمایل به خودکشی را تجربه کنید. این دوره ها می توانند برای دوره های طولانی ادامه داشته باشند. ممکن است به طور ناگهانی و غیرقابل توضیح ظاهر شوند، حتی زمانی که به نظر می رسد همه چیز در زندگی شما خوب پیش می رود.

“اگر والدین شما افسردگی دارند، شما نیز دچار افسردگی خواهید شد”

کلینیک مایو هشدار می دهد که اگر سابقه افسردگی در خانواده خود دارید، احتمال بیشتری وجود دارد که خودتان به آن مبتلا شوید  اما کارشناسان مطمئن نیستند که ژنتیک چقدر در تعیین خطر ابتلا به افسردگی موثر است. فقط به این دلیل که والدین یا سایر اعضای خانواده شما این را تجربه کرده اند، به این معنی نیست که شما نیز تجربه خواهید کرد.

عاقلانه است که از سابقه خانوادگی خود آگاه باشید. اما سعی کنید در مورد عوامل خطری که نمی توانید آنها را کنترل کنید خیلی نگران نباشید. در عوض، روی عواملی تمرکز کنید که می توانید مدیریت کنید. به عنوان مثال، از مصرف الکل یا مواد مخدر برای کمک به کاهش خطر افسردگی خودداری کنید.

“داروهای ضد افسردگی شخصیت شما را تغییر می‌دهند”

داروهای ضد افسردگی ترکیب شیمیایی مغز شما را تغییر می دهند. این ممکن است ترسناک به نظر برسد. ممکن است نگران باشید که وقتی آنها را مصرف می کنید احساس یک شخص کاملاً متفاوت خواهید داشت.

تشخیص اینکه داروهای ضد افسردگی فقط برای تغییر برخی مواد شیمیایی در مغز شما طراحی شده اند مفید است. آنها ممکن است به تسکین علائم افسردگی شما بدون تغییر شخصیت اصلی شما کمک کنند. پس از مصرف آنها، بسیاری از افراد مبتلا به افسردگی دوباره احساس می کنند که خودشان هستند. اگر احساسی که هنگام مصرف داروهای ضد افسردگی دارید را دوست ندارید، با پزشک خود در مورد گزینه های درمانی خود صحبت کنید.

“شما باید برای همیشه از داروهای ضد افسردگی استفاده کنید”

داروهای ضد افسردگی یک گزینه درمانی طولانی مدت برای بسیاری از افراد مبتلا به افسردگی فراهم می کنند. اما مدت زمانی که به شما توصیه می شود آنها را مصرف کنید می تواند بر اساس شدت بیماری و برنامه درمانی تجویز شده شما متفاوت باشد.

ممکن است تا آخر عمر نیازی به مصرف داروهای ضد افسردگی نداشته باشید. در بسیاری از موارد، پزشک ممکن است روان درمانی را همراه با دارو تجویز کند. این درمان می تواند به شما کمک کند روش های جدیدی برای مقابله با چالش های زندگی بیاموزید و ممکن است در طول زمان نیاز شما به دارو را کاهش دهد. در موارد دیگر، مصرف داروهای ضد افسردگی برای مدت طولانی‌تر ممکن است بهترین انتخاب برای شما باشد.

“افسردگی فقط زنان را تحت تاثیر قرار می‌دهد”

به دلیل فشارهای اجتماعی، بسیاری از مردان در بحث درباره احساسات یا درخواست کمک راحت نیستند. در نتیجه، برخی افراد به اشتباه معتقدند افسردگی بیماری است که فقط زنان را درگیر می کند.

این به سادگی نادرست است. زنان بیشتر علائم افسردگی را گزارش می کنند، اما می تواند مردان را نیز تحت تاثیر قرار دهد. در واقع می تواند عواقب جدی برای مردان داشته باشد. احتمال خودکشی آنها بیشتر از زنان است. به همین دلیل کمک گرفتن بسیار مهم است.

“صحبت کردن در مورد آن فقط اوضاع را بدتر می‌کند”

این یک تصور غلط رایج است که بحث در مورد افسردگی صرفاً احساسات مخرب را تقویت می کند و شما را روی تجربیات منفی زندگی متمرکز می کند. اما برای بسیاری از مردم، تنها ماندن با افکارتان بسیار مضرتر از هش کردن آنهاست.

صحبت کردن با یک شنونده حامی، قابل اعتماد و بدون قضاوت درباره احساساتتان ممکن است کمک کند. ممکن است عزیزان شما مایل به ارائه یک گوش دلسوز باشند. اما در بسیاری از موارد، یک درمانگر خبره برای ارائه پشتیبانی مورد نیاز شما مجهزتر است.

فقط حقایق

افسردگی یک بیماری جدی است که در بسیاری از باورهای غلط پنهان شده است. برخی از این باورهای غلط موجب بدنامی افسردگی و همچنین داروهای ضد افسردگی و درمان می‌شوند. اما تشخیص اینکه چه زمانی افسردگی دارید و کمک گرفتن مهم است.

اگر تشخیص داده شود که افسردگی دارید، پزشک ممکن است درمان های مختلفی را تجویز کند. به عنوان مثال، آنها ممکن است ترکیبی از موارد زیر را توصیه کنند:

  • دارو
  • روان درمانی
  • روش های پزشکی
  • درمان های جایگزین
  • تغییر سبک زندگی

اگر مشکوک به افسردگی هستید، امروز با پزشک خود تماس بگیرید تا یک قرار ملاقات بگذارد. از آنها برای اطلاعات بیشتر در مورد گزینه های درمانی خود بخواهید.

منابع

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
بله
تقریبا
خیر
منبع
www.healthline.com

داریوش طاهری

اولیــــــن نیستیــم ولی امیـــــد اســــت بهتـــرین باشیـــــم...!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا