آلزایمرافسردگیبیماری‌های مغز و اعصابدمانس

اولین علائم آلزایمر ممکن است افسردگی و تحریک پذیری باشد

امتیازی که به این مقاله می دهید چند ستاره است؟
[کل: ۰ میانگین: ۰]

یک مطالعه جدید به همان اندازه که در مورد علائم اولیه و غیرشناختی زوال عقل پاسخ می دهد، سوالاتی را مطرح می کند. علائم غیرشناختی شامل احساسات و خودکنترلی است. علائم شناختی شامل تفکر و حافظه است.

محققان دانشکده پزشکی دانشگاه واشنگتن داده های هفت ساله افراد بالای ۵۰ سال را تجزیه و تحلیل کردند. از ۲۴۱۶ نفر در این مطالعه، کمی بیش از نیمی از آنها در طول دوره مطالعه دچار زوال عقل شدند.

این بیماران همچنین تغییرات رفتاری، از جمله بی تفاوتی، تحریک پذیری و افسردگی را زودتر از آنهایی که دچار زوال عقل نشدند، ایجاد کردند. بقیه داوطلبان از نظر شناختی نرمال ماندند و هیچ مشکل حافظه ای گزارش نشد.

دکتر کاترین رو، استادیار عصب‌شناسی در دانشکده دانشگاه واشنگتن، می‌گوید: «ما در تلاش هستیم تا تصویری از برخی از علائمی که همراه با مشکلات حافظه و تفکر هنگام ابتلای افراد به زوال عقل زودرس رخ می‌دهند، به دست آوریم. دارو.

افسردگی مقدم بر زوال عقل است

پس از چهار سال مطالعه، ۳۰ درصد از افرادی که بعداً دچار زوال عقل شدند، علائم افسردگی را داشتند. فقط ۱۵ درصد از کسانی که به زوال عقل مبتلا نشدند، افسردگی داشتند. کسانی که دچار زوال عقل شده بودند نیز با فعالیت های روزمره زندگی، مانند پرداخت قبوض، خرید و تهیه غذا، مشکلات بیشتری داشتند. تفاوت عمده ای در نتایج بر اساس جنسیت وجود نداشت.

پژوهش قبلی نشان می دهد که علائم غیرشناختی حدود ۹۰ درصد از بیماران مبتلا به آلزایمر را تحت تاثیر قرار می دهد. اما اگر احساس ناراحتی می‌کنید یا متوجه شدید که همسرتان اخیراً تحریک‌پذیرتر شده است، هنوز به نتایج بدترین حالت دست ندهید.

رو گفت: “به هیچ یک از اینها به عنوان اشاره به خطر بالاتر زوال عقل نگاه نکنید.” «افراد به دلایل زیادی ممکن است افسرده یا کمبود انرژی داشته باشند. اما این به ما کمک می کند تا تصویر واضح تری از شکل بیماری آلزایمر اولیه به ما ارائه دهیم.» 

با توجه به بنیاد آلزایمر آمریکا، در حالی که افسردگی ممکن است باعث از دست دادن حافظه یا بدتر شدن آن در افرادی شود که قبلاً دارای اختلالات شناختی هستند، پزشکان هنوز نمی دانند که آیا افسردگی بدون اختلال شناختی خطر ابتلا به آلزایمر را افزایش می دهد یا خیر.

علائم مشابه، زمان بندی متفاوت

داوطلبان مطالعه مجموعه‌ای از تست‌های استاندارد شده را انجام دادند که هرگونه کاهش در تفکر، حافظه، رفتار و مهارت‌های عملکردی را اندازه‌گیری می‌کرد. محقق متوجه تغییراتی در هر دو گروه شد – آنهایی که دچار زوال عقل شدند و در نهایت دچار زوال عقل نشدند.

رو گفت: «ما تا حدودی متعجب شدیم که ترتیب بروز علائم برای افرادی که به بیماری آلزایمر مبتلا شده‌اند یا مبتلا نشده‌اند یکسان است.» 

علائم در سه مرحله رخ داد. تحریک پذیری، افسردگی و تغییرات رفتاری شبانه ابتدا ایجاد شد. به دنبال آن اضطراب، تغییرات اشتها، بیقراری و بی تفاوتی به وجود آمد. در نهایت، شادی، اختلالات حرکتی، توهم، هذیان، و رفتار تکانشی و نامناسب گزارش شد.

افرادی که مبتلا به زوال عقل بودند زودتر این علائم را نشان دادند. نتایج حاکی از آن است که یک سری تغییرات غیرشناختی قبل از بروز علائم حافظه در بیماری آلزایمر آغاز می شود.

در حالی که رو توسط نتایج مطالعه تشویق شده است، او گفت که هنوز مشخص نیست که آیا افسردگی و سایر علائم غیرشناختی پاسخی به آنچه در مغز در هنگام بروز آلزایمر می گذرد هستند یا اینکه ناشی از همان تغییرات اساسی هستند.

غربالگری قبلی ممکن است کمک کند

رو گفت: تغییرات رفتاری و روانی نیز می‌تواند نشانه‌ای از سایر بیماری‌های زمینه‌ای باشد، بنابراین حتماً با پزشک خود صحبت کنید.

همچنین برای پزشکان مهم است که فراتر از موارد مشکوک معمول، مانند کم خونی در فردی که از انرژی کم شکایت دارد، نگاه کنند. “شاید آنها همچنین باید در نظر داشته باشند که به فرد نوعی حافظه یا غربالگری شناختی بدهند. این می تواند به شناسایی مناطق دیگری که ممکن است نیاز به کاوش داشته باشند، کمک کند.” 

این مطالعه فقط شامل افرادی بود که در ابتدای تجزیه و تحلیل هیچ علائمی از افسردگی یا از دست دادن حافظه نداشتند. از آنجایی که افسردگی در سالمندان نسبتاً شایع است، رو گفت که نمونه واقعی‌تر شامل داوطلبانی بود که برخی از علائم افسردگی را داشتند.

رو گفت: «ما واقعاً علاقه مند بودیم یاد بگیریم که این علائم چه زمانی نسبت به یکدیگر رخ می دهند.» 

او تاکید کرد که برخی از افرادی که در طول مطالعه به زوال عقل مبتلا نشدند، ممکن است بعداً به آن مبتلا شوند.

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
بله
تقریبا
خیر
منبع
www.healthline.com

داریوش طاهری

اولیــــــن نیستیــم ولی امیـــــد اســــت بهتـــرین باشیـــــم...!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا