آلزایمر

هم‌اندیشی برای آلزایمری‌ها

امتیازی که به این مقاله می دهید چند ستاره است؟
[کل: ۰ میانگین: ۰]

سهیلا نوری: هم‌اندیشی برای توسعه خدمات به منظور ارائه راهکار‌های اساسی و درست، برنامه‌‌های مؤثر برای حساس‌سازی جامعه و جذب کمک‌‌های اجتماعی برای گسترش مراکز ارائه خدمات روز سه‌شنبه ۲۳ دی ماه در همایش توسعه خدمات پیشگیری و مراقبت  از بیماران مبتلا به آلزایمر با حضور پروفسور سمیعی مطرح می‌شود. مسئولان انجمن آلزایمر ایران امیدوارند از این طریق با تشخیص بموقع، روند بیماری آلزایمر کوتاه‌تر شده و با کنترل آن گامی اثربخش در حفظ زندگی سالم برداشته شود. نشست خبری انجمن آلزایمر روزگذشته به مناسبت برگزاری همایش توسعه خدمات پیشگیری و مراقبت از بیماران مبتلا به آلزایمر، در حالی برگزار شد که دکتر مصطفی غفاری- رئیس هیأت مدیره انجمن آلزایمر ایران- معصومه صالحی مدیرعامل انجمن آلزایمر ایران و امیر بنی‌آدم عضو افتخاری هیأت امنای انجمن آلزایمر ایران در حضور جمعی از خبرنگاران به ارائه اهداف و اقدام‌های آتی انجمن اشاره کردند.

آلزایمر

در ابتدای این نشست، معصومه صالحی با بیان اینکه امید است در جهت فرهنگ‌سازی صحیح، با دسترسی به منابع لازم، در خدمت پدران و مادران‌مبتلا به‌آلزایمری که سال‌ها درخدمت جامعه بودند، باشیم افزود: برخی از این پدران و مادران که فرزند فرهیخته و اثر‌گذاری را به آغوش جامعه فرستاده‌اند، در حال حاضر با بیماری آلزایمر مواجه شده‌اند که شایسته است خدمات بایسته‌ای را به آنها ارائه دهیم تا به این ترتیب، تا زمانی که در قید حیات هستند، زندگی خوبی داشته باشند.
در ادامه این نشست خبری دکتر مصطفی غفاری- رئیس هیأت مدیره انجمن آلزایمر در خصوص موضوعاتی که اهمیت بیماری آلزایمر را تداعی می‌کند و اینکه چرا باید در خصوص این مقوله مهم تفکر کرد، گفت: طبق آمارهای ‌مربوط به سال ۱۳۹۰، حدود ۷/۵ درصد از جمعیت کشور را افراد بالای ۶۵ سال تشکیل می‌دادند که این آمار در سال ۱۴۲۰، افزایش چشمگیری خواهد داشت به این معنا که در خلال این سال‌ها، حجم بالایی از جمعیت کشور را سالمندان تشکیل می‌دهند و به همین دلیل این ضرورت وجود داردکه برنامه‌ریزی‌های لازم در جهت نیازمندی‌های این قشر از جامعه بموقع انجام شود.
وی افزود: از ۱۳ سال قبل، انجمن آلزایمر ایران به‌دنبال رصد این تغییرات جمعیتی بوده است و سعی شده فرهنگ‌سازی لازم برای آماده‌سازی جامعه به منظور مواجهه با این پدیده جمعیتی صورت گیرد. ضمن اینکه مسئولان و سیاستگذاران نیز برای آماده‌سازی جامعه در جهت پذیرش این بیماری و مبتلایان به آن، مهیا شوند و در کنار آن مسیر درمان این بیماران هموار شود.
دکتر غفاری در ادامه یادآور شد: این انجمن در اکثر کمیته‌های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سایر وزارتخانه هایی‌که بحث‌های جمعیتی را دنبال می‌کنند، شرکت داشته است تا به این ترتیب سیاست درستی ارائه شود.
به‌این معنا که اگر قرار است در سال ۱۴۲۰ با موجی از جمعیت سالمندی مواجه باشیم، از قبل برای این پدیده چاره‌اندیشی لازم صورت گرفته باشد.
وی به دوهدف عمده انجمن اشاره کرد و گفت: انجمن آلزایمر ایران، از ابتدا دو هدف عمده را دنبال کرده که‌هدف نخست آن اطلاع‌رسانی در سطح جامعه سالمندی بخصوص مبتلایان به بیماری آلزایمر بوده است و هدف دوم به فراهم‌سازی زیر ساخت‌های سیاستگذاری، برنامه‌ریزی و اجرایی کردن آن برای توسعه خدمات پیشگیری و مراقبت از قشر مبتلا به آلزایمر مربوط می‌شود.
رئیس هیأت مدیره انجمن آلزایمر ایران، با افتخار بر اینکه اعضای این انجمن، به صورت داوطلبانه وقت و عمر خود را گذاشته‌اند تا خدمات ارزنده‌ای را در این مرکز ارائه دهند، افزود: در حال حاضر در انجمن آلزایمر ایران، بیماران آلزایمری را تحت پوشش قرار داده و خدمات مناسبی را به آنها ارائه می‌دهیم تا هدف مان یعنی ایجاد آمادگی و آگاهی لازم را در سطح جامعه میسر سازیم اما اینکه آیا در حال حاضر جامعه این بیماری را به خوبی می‌شناسد یا خانواده‌ها برخورد درستی با این بیماری داشته‌اند تا روند پیشرفت آن کاهش پیدا کند موضوعی است که باید واکنش مناسبی بر آن نشان داد.
وی در ادامه به اهمیت کانون خانواده از دیدگاه دینی، اجتماعی و تاریخی کشور اشاره کرد و گفت: خانواده کانون همه مناسبات اجتماعی افراد است و با توجه به شرایط امروز زندگی شهرنشینی وفاصله میان نسل‌ها، توجه به این نکات ضروری است که آیا پدر و مادرهای مبتلا به آلزایمر می‌توانند سرویس مناسبی از فرزندان‌شان بگیرند؟ آیا فرزندان آمادگی کافی برای پذیرش این افراد در چنین شرایطی را  دارا هستند؟ آیا آگاهی لازم را دارند تا به این ترتیب مراقبت از سوی آنها به پیشگیری و کنترل مسیر بیماری بینجامد.

آلزایمر

از منظر وی در فرهنگ ما نوه شیرین‌ترین محصول زندگی خانواده است  اما آیا نوه‌ها اطلاعی از بیماری پدر بزرگ و مادر بزرگ شان دارند و می‌‌دانند چه برخوردی با آنها داشته باشند؟ علاوه براین آیا اجتماع نحوه برخورد مناسب با این افراد را می‌داند تا از این طریق استرس کمتری به آنها وارد شود و مسیر پیشرفت بیماری شان کند شود. دکترغفاری لزوم تکثیر آموزش‌های مناسب تمام سطوح جامعه را پاسخی برای تمام این سؤالات دانست و تصریح کرد: تمام دنیا با این پدیده مواجه است اما آن دسته از کشورهایی که رشد جمعیت سالمندی‌شان سریع‌تر اتفاق افتاده است، زودتر به شیوه‌ها و روش‌های مناسب برخورد با این بیماری دست پیدا کرده‌اند. وی برای توضیح بیشتر به آمارهای جهانی اشاره کرد و گفت: سالانه ۷/۷ میلیون نفر در سطح جهان به بیماری آلزایمر دچار می‌شوند به همین دلیل است که در هر ۴ ثانیه، یک مبتلا به بیماری آلزایمر، گزارش می‌شود و حاکی از آن است که ممکن است ۶۵ درصد از سالمندان دچار بیماری آلزایمر شوند.
این نشان می‌دهد با توجه به گسترش خدمات بهداشتی درمانی، ورود تکنولوژی‌های نوین درمانی، انواع و اقسام برنامه‌های پیشگیری طی سه دهه اخیر، نرخ امید به زندگی در سطح کشور افزایش پیدا می‌کند. به‌همین دلیل امکان ابتلابه این بیماری نیز به همین نسبت افزایش می‌یابد. به گفته وی این انجمن که در دهه اول فعالیت خود قصد داشته بیماری آلزایمر را به افراد بشناساند همزمان سعی داشته در مجامع بین‌المللی حضور داشته و دانش روز را در اختیار بگیرد و در داخل کشور در اختیارکسانی که ذینفع بوده‌اند قرار دهد. به همین دلیل از سال ۱۳۸۵ ایران به طور رسمی به عضویت انجمن جهانی آلزایمر درآمد و برنامه‌های مشترکی را با انجمن جهانی برگزار کرد و در نهایت به‌عنوان یکی از مراکز فعال انجمن جهانی آلزایمر شناخته شده و فعالیت خود را تاکنون ادامه داده است. در دهه دوم فعالیت‌ها سعی شد در کنار بستر‌سازی لازم، سیاستگذاران را بیشتر حساس کند و درکنار آن الگوهای مراکز مناسب برای پیشگیری و مراقبت را شکل داد.
با توجه به سیر جمعیتی جامعه زمان آن رسیده است که فعالیت‌های گسترده‌ای در حوزه آلزایمر انجام گیرد به همین دلیل باشگاه خیرین با همت و درایت امیر بنی‌آدم عضو افتخاری هیأت امنای انجمن آلزایمر ایران، در کنار این مرکز راه‌اندازی می‌شود تا از این طریق حمایت اجتماعی خوبی در راستای این انجمن به وجود آید و استان‌های دارای جمعیت سالمند بیشتر تحت این قبیل حمایت‌ها قرار گیرند.
امیر بنی آدم در خاتمه این نشست خبری، ضمن ابراز خرسندی از آشنایی با این انجمن گفت: اگر شهروندان، جامعه را خانه خود تلقی کنند و مراقب باشند تا خانه آنها در معرض آسیب قرار نگیرد، آسیب‌ها را از جامعه دور می‌سازند و در جهت رفع موانع، برای حفظ سلامت آن گام بر می‌دارند. چنین افرادی با خداوند معامله می‌کنند و به‌طور قطع نتیجه آن را دریافت می‌کنند.
وی در پایان ابراز تأسف کرد که این انجمن با وجود افراد نیک اندیش و اقدام‌های انساندوستانه وتبیین جهانی تابه این حد ناشناخته است از این رو اظهار امیدواری کرد تا اهداف بزرگ انجمن در افکار عمومی رسوخ کرده و به این ترتیب بزرگترین لطمه حاصل از آلزایمر از میان برود.

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
بله
تقریبا
خیر

داریوش طاهری

اولیــــــن نیستیــم ولی امیـــــد اســــت بهتـــرین باشیـــــم...!

‫۱۸ دیدگاه ها

  1. بله آلزایمر بیماری بسیار بدی هست که فرد را از کنترل می اندازد😞
    و تشکر از مطلب مفید شما🌷

  2. استاد عرض سلام و خسته نباشید
    واقعا ما فقط فکر میکنیم که بیماری الزایمر در اینده سراغ ما نمیاد ولی امکان این هست که در چند دهه اینده خیلی از جمعیت کشور و حتی جهان در گیر این مسئله بشن که خیلی هم ازار دهنده هست
    طبق اطلاعاتی که من تا اکنون دارم
    در برخی موارد بیماری الزایمر ژنتیکی هست درسته شاید پدر و مادر و… دچار الزایمر نشده باشن ولی چند نسل گذشته اقوام ما شاید دچار این بیماری شده باشن و ژن نهفته در ما فعال بشه
    از راه های کم کردن ریسک ابتلا به الزایمر خوردن غذا های مفید و مقویه
    دومین راه،به یاد سپردن متون و شعر ها
    سومین راه هم گوش دادن به موسقی هست که من شنیدم خیلی موثره حتی در افراد با ریسک بالا
    ما قبل از مسئولین باید در بین خودمان کاریی انجام بدهسم و راه های پیشگیرانه در مقابل این بیماری و بیماری های دیگر رو به هم معرفی کنیم
    با تشکر از مقاله کامل شما استاد

  3. استاد خسته نباشید اگر هم اندیشی بیشتر باشه جامعه بهتری خواهیم داشت و سعی بر این است که مراعات حال یکدیگر را بکنیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا