آلزایمربیماری‌های مغز و اعصابدمانس

واکسن آلزایمر به این زودی تایید نمی‌شود

امتیازی که به این مقاله می دهید چند ستاره است؟
[کل: ۰ میانگین: ۰]
تحقیقات جدید واکسنی را مورد مطالعه قرار دادند که بر روی موش‌ها موثر بود، نه انسان‌ها.

نزدیک به ۶ میلیون آمریکایی در حال حاضر از بیماری آلزایمر رنج می برند – یک بیماری غیرقابل برگشت مغز که باعث از دست دادن حافظه و اختلالات شناختی می شود.

با افزایش تعداد آمریکایی های مسن در چند دهه آینده، انتظار می رود که تعداد موارد آلزایمر افزایش یابد.

انجمن آلزایمر تخمین می زند که تا سال ۲۰۵۰ نزدیک به ۱۴ میلیون آمریکایی با آلزایمر زندگی خواهند کرد.

در حال حاضر، هیچ درمانی برای شرایط یا گزینه درمانی برای معکوس کردن اختلالات شناختی ناشی از بیماری آلزایمر وجود ندارد.

شاید به همین دلیل است که تحقیقات اولیه در مورد یک واکسن بالقوه در اوایل این هفته بسیار مورد توجه رسانه ها قرار گرفت. محققان دانشگاه نیومکزیکو در حال کار بر روی ساخت واکسنی هستند که به طور بالقوه می تواند از بیماری آلزایمر جلوگیری کند.

به گفته محققان، این واکسن که اخیراً روی موش‌ها آزمایش شد، به از بین بردن گره‌های پروتئینی در مغز که ممکن است باعث بیماری آلزایمر شود، کمک کرد. یک مطالعه جدید در مجله منتشر شده استواکسن های NPJاوایل ژوئن

مراحل اولیه تحقیق

در حالی که این یافته‌ها امیدوارکننده است، هنوز خیلی زود است که بدانیم آیا واکسن روی انسان‌ها چگونه کار می‌کند یا خیر.

از این گذشته، موش ها کمی با مردم متفاوت هستند.

به گفته کارشناسان بهداشت، سال ها، شاید حتی ده ها سال طول می کشد تا واکسنی برای انسان آماده کنیم.

و این در صورتی است که واکسن واقعاً کار کند.

در گذشته، نامزدهای دارویی متعدد درمان بیماری آلزایمر در تحقیقات اولیه امیدوارکننده به نظر می‌رسید که تنها در آزمایش‌های گسترده بی‌اثر بود.

دکتر Alex Mroszczyk-McDonald، یک پزشک خانواده از مرکز پزشکی Kaiser Permanente Fontana، گفت: اگرچه این تحقیق امیدوارکننده است، اما برای هیجان‌انگیز شدن زود است. هر گونه سود انسانی از این واکسن در بهترین حالت سال ها دور است.

او اضافه کرد که مراحل و چالش‌های متعددی برای تایید یک واکسن وجود دارد و اغلب دهه‌ها طول می‌کشد تا اطمینان حاصل شود که ایمن و موثر است.

در حال حاضر، هیچ دارویی برای درمان یا کند کردن بیماری آلزایمر وجود ندارد، اگرچه چند دارو وجود دارند که علائم آن را درمان می کنند.

در اینجا نحوه عملکرد واکسن در موش ها آمده است

نامزد واکسن برای هدف قرار دادن نوع خاصی از پروتئین – معروف به تاو پاتولوژیک – طراحی شده است که در مقادیر زیادی در مغز افراد مبتلا به بیماری آلزایمر یافت می شود.

اگرچه تاو در مغز همه وجود دارد، اما این پروتئین در مغز افراد مبتلا به آلزایمر رسوب می کند و اعتقاد بر این است که باعث زوال شناختی می شود.

دکتر ورنا آر. پورتر، متخصص مغز و اعصاب و مدیر بیماری آلزایمر، برنامه در مرکز بهداشت پراویدنس سنت جان توضیح می‌دهد: «پروتئین تاو در سلول‌های مغزی نرمال و سالم وجود دارد، اما در بیماری آلزایمر، پروتئین به‌طور غیرطبیعی در «درهم‌تنیدگی‌هایی» انباشته می‌شود که در سیگنال‌دهی و ارتباطات مغزی اختلال ایجاد می‌کند.

تیم تحقیقاتی دریافت که وقتی واکسن روی موش ها تزریق شد، بدن آنها آنتی بادی هایی تولید کرد که پروتئین غیرطبیعی تاو را از بخشی از مغز که با یادگیری و حافظه مرتبط است حذف می کند.

سپس موش ها در چندین پازل ماز مانند مورد آزمایش قرار گرفتند. جوندگانی که این واکسن را دریافت کردند به طور قابل توجهی بهتر از جوندگانی که واکسن را دریافت نکردند، عمل کردند.

محققان گزارش دادند که این بهبودها برای ماه ها ادامه داشت.

اگرچه این واکسن روی موش‌ها بسیار خوب عمل کرد، باز هم یادآوری این نکته مهم است که موفقیت در آزمایش موش به این معنی نیست که به انسان کمک می‌کند.

دکتر مروان صباغ، مدیر مرکز سلامت مغز لو روو کلینیک کلیولند، گفت: “در توسعه داروی آلزایمر، آنچه در یک حیوان می بینیم جالب است، اما می دانیم که لزوما نمی توان آن را در انسان تکثیر کرد.”

آلزایمر یک بیماری پیچیده است و درمان آن دشوار است

به گفته پورتر، آسیب شناسی دقیق بیماری آلزایمر بحث برانگیز است.

برخی از دانشمندان بر این باورند که تجمع پروتئین تاو مقصر است، در حالی که برخی دیگر فکر می کنند مکانیسم دیگری – مانند التهاب – در کار است.

پورتر گفت: با وجود پیشرفت قابل توجهی که انجام شده است، هنوز درک کاملی از آسیب شناسی این بیماری مشخص نشده است.

متخصصان بهداشت توافق دارند که تحقیقات بسیار بیشتری برای درک بهتر این بیماری به منظور ایجاد یک درمان ایمن و موثر مورد نیاز است.

اگر پروتئین تاو در واقع علت بیماری آلزایمر باشد، دانشمندان همچنین باید بفهمند که چگونه این واکسن را قبل از وقوع زوال شناختی قابل توجهی که می‌تواند غیرقابل برگشت باشد، به افراد برسانند.

پورتر توضیح داد که دانشمندان در حال حاضر روی شناسایی نشانگرهای زیستی تشخیصی اولیه این بیماری نیز کار می کنند.

اعتقاد بر این است که بیماری آلزایمر یک بیماری بسیار بیشتر از آنچه در ابتدا تصور می شد است. پورتر گفت: این امر توسعه یک واکسن موثر در انسان را پیچیده تر می کند.

واکسن‌های قبلی بسیار خطرناک بوده‌اند

این اولین واکسنی نیست که برای آلزایمر ساخته شده است.

به گفته دکتر پیتر دیویس، مدیر مرکز بیماری آلزایمر و اختلالات حافظه Litwin-Zacker در مؤسسه Feinstein و عضو بنیاد آلزایمر، هیئت مشورتی غربالگری پزشکی، علمی و حافظه آمریکا: در واقع، بسیاری از دانشمندان در سال‌های اخیر سعی کرده‌اند واکسن‌هایی بسازند که به طور خاص رگ‌های تاو را هدف قرار دهدـ 

دو تا از واکسن‌ها در مراحل اولیه آزمایش‌های بالینی روی انسان هستند.

سایرین باید کنار گذاشته می شدند زیرا عوارض جانبی خطرناکی مانند تورم مغز در بیماران ایجاد می کردند.

دیویس گفت: «بسیاری از مردم احساس می‌کنند که در این زمینه، واکسن‌های فعال ممکن است بسیار خطرناک باشد و دادن آنتی‌بادی به مردم به جای تلاش برای متقاعد کردن آن‌ها برای ساخت آنتی‌بادی بسیار ایمن‌تر است.

زمان انتظار طولانی

سال ها می گذرد تا ما واکسنی برای انسان داشته باشیم

تیم تحقیقاتی از دانشگاه نیومکزیکو قصد دارد بودجه ای را به منظور ایجاد واکسنی که می تواند آزمایش شود و امیدواریم برای درمان در انسان استفاده شود، تامین کند.

به گفته دانشگاه نیومکزیکو، این فرآیند می تواند میلیون ها دلار هزینه داشته باشد و چندین دهه طول بکشد. 

صباغ می‌گوید با این حال، هر گونه توسعه دارویی جدید هیجان‌انگیز است و نتایج این مطالعه نشان می‌دهد که این واکسن کاملاً ارزش بررسی دارد.

سخن پایانی

محققان دانشگاه نیومکزیکو در حال کار بر روی ساخت واکسنی برای پیشگیری از بیماری آلزایمر هستند. در حالی که واکسن با موفقیت علائم را در موش ها بهبود بخشید، هنوز خیلی زود است که بگوییم آیا و چگونه این درمان به انسان کمک می کند یا خیر.

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
بله
تقریبا
خیر
منبع
www.healthline.com

داریوش طاهری

اولیــــــن نیستیــم ولی امیـــــد اســــت بهتـــرین باشیـــــم...!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا